Allmänna Köpvillkor

Alla priser som anges på Tieson.se är inklusive svensk moms (25 %).

Tieson levererar inom Sverige och internationellt (Vid sändningar utanför Sverige som överstiger 1 kilo skrymmande använder vi oss av UPS). Läs mer på www.ups.com.

På Tieson kan du endast handla via vår hemsida.

Alla varor förblir Tieson’s egendom till dess att bolaget erhållit full betalning.

Minsta beställningsbelopp för gratis frakt är 300 kr. Om du beställer för under 300 kr, tillkommer priset för frakt som anges vid ”utcheckningen”. Detta beroende på varans vikt.

Tieson reserverar sig för eventuella "tryckfel" på denna webbplats. Vi kan inte heller garantera att alla bilder exakt återger produkternas verkliga utseende. Allt eftersom sidan utvecklas kommer också kvalitén på bilder, produktinformation etc. förbättras.

Är du under 18 år så måste du ha målsmans godkännande för att beställa varor hos oss.

Tieson förbehåller sig rätten att häva ett köp om bedrägeri misstänks.
Alla försök till bedrägerier polisanmäls.

Leverans och betalningsvillkor

Vi skickar alla våra inrikes paket med Posten brev eller företagspaket. Vid internationella försändelser använder vi oss av UPS. Kostnad med UPS beräknas vid utcheckning och du får ett tracking nummer via email där du kan följa din försändelse från utskick till leverans. Vid sändningar med Posten får du en avi i brevlådan som du löser ut ditt paket med, på det utlämningsställe Posten angivet på avin. Leveranstiden är normalt 1-3 arbetsdagar inom Sverige om inget annat anges, vid internationella order vänligen acceptera 3-7 arbetsdagar om inget annat anges. Inkommer ordern före kl12.00 skickas den iväg samma dag.

Om vi skulle föreslå en ny leveranstid har du rätt att välja att häva köpet och återfå pengarna inom 20 dagar.

Du har alltid rätt att häva ditt köp om varan är slut.

Allt som du kan köpa på vår hemsida finns i lager om inget annat anges.

Betalningssätt

Du har möjlighet att betala din beställning på följande sätt:

Betalning online med Visa eller Mastercard.

Betalning mot faktura med Klarna AB (www.klarna.com)
Vid genomförande av köp på webbplatsen reserveras köpesumman på ditt kort/bankkonto. I det fall ditt kort är kopplat till ett bankkonto kan detta visas olika på kontoutdraget beroende på hur din bank valt att presentera reservationen.

Information vid köp mot faktura

Dina beställda varor skickas normalt samma eller nästkommande arbetsdag. Du måste vara minst 18 år för att kunna handla mot faktura. Betalning mot faktura gäller endast order inom Sverige, utanför Sverige gäller enbart kortbetalning.

Klarna samlingsfakturaDetta innebär att det skickas ingen faktura direkt med din order utan Klarna samlar ihop alla fakturaköp du gjort under en kalendermånad, samt alla eventuella returer samma månad. Därefter skickas en samlingsfaktura till dig från Klarna, Detta sker i mitten av nästa månad och ska betalas i slutet av den månaden.

Kostnad:

Oavsett hur många köp eller returer du gjort under en kalendermånad, så får du bara en samlingsfaktura. Du betalar endast 29 kr i faktureringsavgift en gång för fakturan. Vid försenad betalning utgår påminnelseavgift med (det belopp som är tillåtet enligt lag f.n. 50 kr) samt dröjsmålsränta med 2 % per månad + gällande referensränta.

Leveransadress:

Vid fakturabetalning kan leverans endast ske till din folkbokförda adress. Det är för att säkerställa att inga obehöriga kan beställa varor till sig själv med en annan persons personuppgifter. Om du inte vill beställa dina varor till din folkbokförda adress får du välja att betala med bank/kreditkort.

Kreditupplysning:

När du väljer att betala mot faktura görs en kreditupplysning på ditt personnummer och du får svar direkt om ditt köp beviljas eller ej. Om du blir nekad köp kan du alltid välja att handla med ditt bank/kreditkort istället.

Fakturering:

Alla våra fakturor hanteras och skickas ut av företaget Klarna AB.
Mer information finns på www.klarna.com

Ej uthämtad vara

Vi debiterar 100 kronor för ej uthämtade varor. Om du ångrat dig när paketet har skickats från oss måste du hämta ut paketet på ditt utlämningsställe och skicka tillbaka det till oss. Om paketet inte hämtas ut blir det automatiskt registrerat som ej uthämtat och debiteras därefter. Att returnera paketet är billigare än att inte hämta ut det.

Ångervillkor

Om du köpt en vara på Internet har du 14 dagars ångerrätt när du handlar inom Sverige. Ångerfristen börjar löpa när du tagit emot varan. Du har då rätt att skicka tillbaka varan och få pengarna tillbaka.

Det betyder att du har 14 dagar på dig efter att du mottagit varan att välja antingen byte av varan, eller att få pengarna tillbaka för varan. Varan måste skickas tillbaka i oförändrat skick, dvs. du får inte använda varan och sedan skicka det åter.

Vid retur eller byte av varor betalar du själv kostnaden för returfrakt. När vi fått varan tillbaka och konstaterat att den inte är skadad betalar vi inom 30 dagar, tillbaka det belopp du betalat, inkl den eventuella fraktkostnaden som du betalade för att få hem varan. Om det är ett byte, skickar vi ersättningsvaran kostnadsfritt.

Reklamationer

Om din vara eller ditt paket är skadat eller trasigt vid leverans har du möjlighet att reklamera. Då står vi självklart för portokostnaden. Ta kontakt med oss genom kontaktformuläret under ”Kontakta oss” på Tieson.se så ersätter vi dina varor så snart som möjligt. Tillsammans med din nya vara skickar vi med ett färdigadresserat portobetalt kuvert alternativt returfraktsedel vid paket för retur av den skadade varan.

Reklamation som sker inom 2 månader från köptillfället anses alltid som inom ”skälig tid”. Vid byte eller retur står du för transportrisken. Spara alltid följesedeln/kvittot tills returen är avklarad. Detta underlag används alltid vid eventuella reklamationer till Posten.

Klagomål

Vill du klaga på en vara du köpt på Tieson.se? Kontakta oss genom kontaktformuläret under ”Kontakta oss” så återkommer vi inom 24 timmar.

Du måste då förklara varför du är missnöjd med varan. Klagomålet ska göras inom skälig tid efter det att du köpte varan. Efter 3 år har du förlorat din rätt att klaga.

Säkerhet

Alla sidor där du som kund lämnar personliga uppgifter vid köp är så kallade säkra sidor (krypterad överföring). De flesta webbläsare, såsom Internet Explorer och Mozilla Firefox använder symboler för att visa om du befinner dig på en säker eller en osäker webbsida. Dessa symboler syns antingen i höger eller vänster hörn längst ner i webbläsar-fönstret.

Säkra betalningar

Vi samarbetar med Handelsbanken AB för inlösen av kort- och direktbanksbetalningar. Överföring av kortuppgifter är krypterade. OBS! Tieson lagrar inga kreditkortsnummer utan detta hanteras av Handelsbanken AB.

Personuppgifter

I samband med beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja och tillhandahålla den service som du förväntar dig av oss. Enligt PUL (Personuppgiftslagen) har du rätt att få den information som vi har registrerat på dig och om du anser den vara felaktig eller irrelevant kan du begära rättelse eller borttagning ur vårt kundregister. Kontakta i så fall vår kundservice. Inga uppgifter lämnas vidare till tredje part.

Retur & byten

Byte av vara

Kontakta oss genom kontaktformuläret under fliken ”Kontakta oss” på Tieson.se så återkommer vi inom 24 timmar.

Du har full ångerrätt i 14 dagar efter att du mottagit varan. Du kan självklart byta eller returnera dina varor om du inte är nöjd med din beställning. Detta gör du enklast genom att fylla i retursedeln som alltid medföljer i paketet.

Givetvis får du pengarna tillbaka för varan, det enda villkoret är att varan inte är använd och att den returneras i sitt orginalemballage eller liknande. Vid byte av en vara står du som köpare själv för portokostnaden.